zondag 14 februari 2016

Een pompon maken op je hand

Pompons zijn leuke versiering voor bijvoorbeeld beanies. Natuurlijk kan je ze zo kant en klaar kopen in een fourniturenwinkel, maar wat nou als je eens een kleur wol gebruikt die niet zo standaard is? Dan maak je je pompon natuurlijk zelf! Er zijn verschillende manieren om een pompon te maken, bijvoorbeeld met een pomponmaker uit de winkel of, zoals ik het ooit op de basisschool heb geleerd, op twee kartonnen ringen. Als je echter niet zo'n fancy pomponmaker hebt en ook geen karton meer hebt liggen, is er nog een derde manier om een pompon te maken: op je hand! Lees verder hoe je deze pluizige bolletjes makkelijk kunt maken.

Benodigdheden:
- Wol in de gewenste kleur
- Een schaar
- Je hand

Werkwijze

Begin de wol om je vingers te wikkelen. Afhankelijk van hoe groot je de pompon wilt hebben, kun je de wol om één of meerdere vingers wikkelen. 
Blijf doorwikkelen tot je een redelijke hoeveelheid wol om je vingers hebt zitten. Hoe dikker deze laag wol, hoe dichter van structuur je pompon zal worden. 

Haal nu voorzichtig de vol van je vingers en wikkel het uiteinde van de wol een paar keer om het midden van de klos wol. Bind dit uiteindelijk goed vast.

Knip nu de lussen van de klos wol door. Kijk hierbij goed uit dat je niet het stuk wol doorknipt waar je net je pompon mee hebt afgebonden.

Als alle lusjes zijn doorgeknipt heb je een pluizige pompon gemaakt in amper 5 minuten! 


Vind jij dit ook een handige manier om pompons te maken?


-Liefs, Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten